Neler yeni

Mobil uygulamalarda SMS doğrulama yerine biyometrik güvenlik tercih edilmeli mi?

Spinco

Administrator
Yönetici
Arkadaşlar, bir süredir farklı platformlarda güvenlik yöntemlerini karşılaştırıyorum ve kafama takılan bir konu var.

Biliyorsunuz artık hemen her dijital platform giriş yaparken ya SMS kodu gönderiyor ya da parmak izi/yüz tanıma gibi biyometrik yöntemler kullanıyor. Ben şahsen son zamanlarda biyometrik güvenliği tercih etmeye başladım ama merak ediyorum:

• SMS kodları gerçekten güvenli mi? SIM swapping saldırılarına karşı ne kadar dayanıklılar?
  • Biyometrik veriler cihazda mı saklanıyor yoksa sunuculara mı gönderiliyor?
  • İki faktörlü doğrulama (2FA) ile biyometrik güvenlik birlikte mi kullanılmalı?
  • Hangi yöntem hız ve güvenlik dengesi açısından daha optimal?

Örnek vermek gerekirse, geçenlerde betvole giriş sürecinde farklı güvenlik katmanlarını inceledim ve fark ettim ki bazı platformlar çok katmanlı doğrulama sistemi kullanırken, bazıları sadece tek bir yöntemle yetiniyor.

Uzmanlar, güvenlik için en az iki farklı doğrulama yönteminin kombinasyonunu öneriyor.

Ayrıca şunu da merak ediyorum: Biyometrik verileriniz bir veri ihlali durumunda ele geçirilirse ne olur? Şifreyi değiştirebilirsiniz ama parmak izinizi ya da yüz yapınızı değiştiremezsiniz değil mi?

Sizin deneyimleriniz neler? Hangi güvenlik yöntemini tercih ediyorsunuz ve neden? Özellikle mobil cihazlarda hangi kombinasyonun en güvenli olduğunu düşünüyorsunuz?

Teşekkürler şimdiden!